Foto: Publicitātes foto

"Mēs stāvēsim līdzās baltkrieviem un citām tautām, kas vēlas dzīvot tāpat kā mēs," partijas " Vienotība" kongresā Cēsu pils parkā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kariņš, runājot par notikumiem Baltkrievijā, sacīja, ka šis piemērs rāda, ka diemžēl pasaulē brīvība un demokrātija ir deficīts. "Mums kaimiņos ir tauta, kas alkst dzīvot brīvībā un demokrātijā. Mums, kas izcīnīja sev brīvību un demokrātiju, ir jānes to pasaulē ar paceltu galvu, jo mēs labi atceramies, kā bija dzīvot bez brīvības, demokrātijas un likuma varas," sacīja Kariņš. Uzrunā kongresā viņš gan neminēja konkrētu rīcību vai soļus, ko Latvija plāno baltkrievu tautas atbalstam.

Arī partijas "Vienotība" vadītājs Arvils Ašeradens savā runā īpaši pievērsās notikumiem Baltkrievijā, solot atbalstu baltkrievu centieniem pēc demokrātijas un brīvības. Kongresa dalībniekiem bija izdalīti simboliskas atbalsta zīmes, ko Ašeradena runas beigās visi klātesošie pacēla.

Notikumi Baltkrievijā un arī Krievijā rāda, cik daudz esam sasnieguši un cik daudz ko jau uzskatām par pašsaprotamu, sacījs Ašeradens. Savā runā Ašeradens uzsvēra šīs partijas uzticību demokrātijai kā vērtībai, kam tā paliks uzticīga, pat ja kāds no koalīcijas partneriem ir par autoritārismu.

Partiju apvienībā "Jaunā Vienotība" ietilpstošās partijas "Vienotība" kongress sestdien notika brīvā dabā Pils parkā Cēsīs.

Tas darīts, ņemot vērā epidemioloģisko protokolu un nepieciešamību ievērot pulcēšanās un distancēšanās prasības.

"Vienotības" kongress ir pieteikts kā pirmais digitālais partijas kongress Latvijā, jo vienlaikus ar klātienē reģistrēto 101 dalībnieku tajā piedalās arī 30 dalībnieki attālināti.

Tomēr pēc Covid-19 pandēmijas dēļ izsludinātās ārkārtējās situācijas un joprojām valstī noteikto ierobežojumu gaisotnē Kariņš pauda lielu prieku, ka beidzot var uzrunāt dzīvus cilvēkus nevis bildītes ekrānā.

Kongresā delegātus uzrunāja Ministru prezidents, partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, "Vienotības" valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un partiju apvienības līderis Rīgā Vilnis Ķirsis.

Delegātiem dalība kongresā pirmo reizi tika nodrošināta vienlaikus kā klātienē, tā attālināti un kongresā tika prezentēta koncepcija par digitālo partiju. Izmantojot elektronisko balsošanu, kongresā notiek partijas "Vienotība" Ētikas komisijas vēlēšanas.

Partija "Vienotība" ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Jēkabpils reģionālā partija" un "Latgales partija" kopā veido partiju apvienību "Jaunā Vienotība", kuras valdes priekšsēdētājs ir Krišjānis Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!