Foto: LETA
Metropolīts Aleksandrs ceturtdien, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, novēlēja viņam būt tikpat labam saimniekam Latvijas mērogā, cik labs saimnieks viņš ir savā dzīvē, kā arī novēlēja godīgi un taisnīgi strādāt Latvijas labā, informēja prezidenta Preses dienests.

Metropolīts Aleksandrs atzina, ka pareizticīgo baznīca katru dienu savās lūgšanās piemin arī jauno Valsts prezidentu.


Tikšanās laikā Valsts prezidents tika iepazīstināts ar baznīcas sociālo darbu, atbalstu mazturīgiem un trūcīgajiem un informēts par bērnu vasaras nometņu organizēšanu laukos. Metropolīts Aleksandrs uzsvēra, ka ļoti nozīmīga ir kristīgā mācība skolās.

Viņš arī aicināja Valsts prezidentu un visu laicīgo varu pārstāvjus sadarboties ar baznīcu, pēc iespējas sniedzot arī finansiālu atbalstu, jo iedzīvotāju skaita sarukums, īpašu lauku rajonos, iztukšo draudzes, un dievnami, kam ir arī kultūrvēsturiska vērtība, paliek bez uzraudzības.

Tikšanās beigās Metropolīts Aleksandrs uzaicināja Valsts prezidentu apmeklēt pareizticīgo klosterus Rīgā un Valgundē, kā arī piedalīties pareizticīgo svētkos viņam piemērotā laikā.
Jau vēstīts, ka piecu "zaļzemnieku" izvirzītais, no Vidzemes ievēlētais deputāts, bijušais "Unibankas" vadītājs , prezidenta vēlēšanās otrajā balsojumā ar 53 balsīm.

Par iespēju kandidēt prezidenta vēlēšanās Bērziņš paziņoja vien maija vidū. Viņš skaidroja, ka par iespēju kandidēt prezidenta vēlēšanās domājot jau vairākus mēnešus, jo redzot, kā šobrīd virzās process, kad līdzīgi kā Baltkrievijā notiek mēģinājums saglabāt pie varas esošo prezidentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!