Ģimene, kura jau četrus mēnešus dzīvo teltī Biķernieku mežā, paredzēts piedāvāt pastāvīgu īres līgumu divistabu dzīvoklim bez ērtībām, informēja Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa.
Stabiņa gan norādīja, ka pārvaldes rīcībā esošie dzīvokļi ir sliktā tehniskā stāvoklī. Pēc domes pārstāves teiktā, esot noskaidrots, ka ģimene, kurā ir tēvs, māte, vecāmāte un trīs bērni, jau šā gada maijā ir vērsusies Latgales priekšpilsētas nodaļā, kur ģimenei tika piedāvāts līdzīgs dzīvoklis, tomēr ģimene no tā atteikusies.

Pēc tam šīs personas pārvaldē atkārtoti nav vērsušās līdz šīs nedēļas sākumam, tomēr pārvaldes darbiniekiem nav tikusi sniegta informācija par pašreizējo personu dzīves vietu, tāpēc viņi neesot uzmeklēti. Savukārt Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka ģimene ir atradusies.

Ģimene, kas kopā ar saviem trīs mazgadīgajiem bērniem jau četrus mēnešus dzīvo teltī Biķernieku mežā, 1998.gadā ir pārdevusi divus dzīvokļus, tādēļ jautājums par dzīvojamās platības ierādīšanu viņai varētu būt apgrūtināts, informēja Stabiņa. Stabiņa zināja teikt, ka ģimene pēc dzīvokļa pārdošanas ievākusies un no privātīpašnieka izīrējusi dzīvokli, no kura izlikta par īres maksas iekrāto parādu.

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektora Māra Tralmaka preses sekretārs Dzintars Zaļūksnis informēja, ka izpilddirektors ceturtdien, iepazīstoties ar masu medijos publicēto informāciju par Biķernieku mežā dzīvojošo ģimeni, uzdevis Stabiņai ierādīt šai ģimenei pagaidu dzīves vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!