Foto: AFP/Scanpix
Ar negaidītu cilvēku interesi saskārušies tautas skaitīšanas rīkotāji, konkursā uz tautas skaitītāju 2000 vietām jau pieteikušies aptuveni 6000 cilvēku, informēja "CV-Online" personāla atlases speciāliste Agnese Kristberga.

"Viens no populārākajiem darba piedāvājumiem pašlaik ir tautas skaitītāja amats, kurš jau ir skatīts vairāk nekā 40 tūkstošus reižu un pieteikumus ir iesnieguši aptuveni seši tūkstoši cilvēku," klāstīja Kristberga. Visvairāk cilvēku skaitīt tautu ir pieteikušies Rīgā un Rīgas rajonā, kā arī Liepājā.

"GfK Baltic" direktores Ilutas Skrūzkalnes pastāstīja - lai tautas skaitīšana norisinātos veiksmīgi, būs nepieciešami aptuveni divi tūkstoši skaitītāju. Skrūzkalne pavēstīja, ka konkrēta darba samaksa vēl nav noteikta, bet iespējams, tā varētu būt minimālā alga par attiecīgu daudzumu padarīta darba.

Uz jautājumu, kādi iemesli ir šādai aktivitātei, "GfK Baltic" direktore atbildēja: "Iespējams, tas ir tāpēc, ka cilvēki uzskata, ka tas ir interesants projekts un tā ir goda lieta - piedalīties šajā procesā - un atalgojums ir sekundārs, jo, iespējams, tā ir vienīgā reize, kad ir iespēja iesaistīties šādā procesā".

Tautas skaitīšana notiks no 17. marta līdz 30. maijam. Pirms tam būs iespēja pieteikties internetā un aizpildīt tabulu, bet tos cilvēkus, kuri to nebūs izdarījuši, skaitīs darbinieki.

Tautas skaitīšanu veiks kompānija "GfK Baltic" sadarbībā ar "CV-Online", kurā var pieteikties iesaistīties tautas skaitīšanā.

Tautas skaitīšana izmaksās 2,8 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!