Saeimas deputāti ceturtdien, otrajā lasījumā skatot jauno Ministru kabineta iekārtas likumu, noraidīja apvienības "Saskaņas centrs" (SC) iesniegtos priekšlikumus, kas paredzēja liegt ministriem saņemt trīs mēnešalgu lielu kompensāciju, ja viņi paši atkāpjas no amata. Deputāti noraidīja arī priekšlikumu liegt ministriem saņemt prēmijas.
SC deputāti rosināja jaunajā Ministru kabineta iekārtas likumā noteikt, ka gadījumā, ja "Ministru kabineta loceklis atkāpies pēc paša iniciatīvas ar veselības stāvokli nesaistītu iemeslu dēļ vai pēc ministru prezidenta pieprasījuma, vai sakarā ar Saeimas izteikto neuzticību, viņš kompensāciju pēc amata pienākumu pildīšanas beigām nesaņem".

TP deputāts Kārlis Leiškalns, aicinot neatbalstīt šo priekšlikumu, norādīja, ka Ministru kabinets "aiz bailēm jau trīs vai četrus gadus nespēj sev palielināt algas" un šāds priekšlikums neesot korekts, ja ņem vērā, ka ir vēlme valdībai piesaistīt speciālistus, piemēram, no kādas labāk apmaksātas vietas kā bankas.

Par šo priekšlikumu balsoja 30 deputāti, pret 35, bet atturējās 19. Līdz ar to tas netika pieņemts.

Tāpat deputāti noraidīja arī SC priekšlikumu neatļaut Ministru kabineta locekļiem reizi gadā izmaksāt prēmijas vienas mēnešalgas apmērā, kā arī citus, pēc TP Saeimas frakcijas vadītāja Māra Kučinska teiktā, "mazvērtības sajūtu izraisošus" priekšlikumus.

Jau vēstīts, ka premjera Aigara Kalvīša (TP) demisionējušās valdības locekļiem tiks izmaksātas kompensācijas kopumā vairāk nekā 100 000 latu apmērā. Nauda demisionējušās valdības locekļiem tiks izmaksāta pat tad, ja daļa no tiem turpinās darbu nākamajā valdībā.

Līdzīgi priekšlikumi ierobežot kompensāciju izmaksu ministriem Saeimā skatīti jau iepriekš, taču vienmēr noraidīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!