Foto: DELFI
Šogad valdība, vai vismaz premjers Valdis Dombrovskis (JL) un daži ministri, varētu tikties ar "telšu komūnas" protestētajiem.

Pirmdien valdība sēdes izskaņā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) rosināja, lai visa valdība, pirms laiks atkal kļūst vēsāks, tomēr tiktos ar protestētajiem un uzklausītu viņus, aicinot protestu pārtraukt. Premjers, atgādinot, ka jau vairakkārt aicinājis "telšu komūnu" pārtraukt savu akciju, piekrita, ka šāda tikšanās varētu notikt.

Vēlāk žurnālistiem viņš norādīja, ka šāda tikšanas varētu notikt vel šogad, taču kuri ministri tajā piedalīsies, ir vēl apspriežams jautājums.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pirms Ziemassvētkiem slimnīcā ievietoti trīs telšu "pilsētiņas" iemītnieki. Sākumā uz slimnīcu aizvests "komūnas" dibinātājs Gints Gaiķēns, bet vēlāk vēl divi cilvēki.

Gaiķēns bija pirmais Brīvības ielas telšu pilsētiņas iemītnieks. Viņš savu protesta akciju sāka novembra beigās un, kā viņš iepriekš sacīja portālam "Delfi", tad protestēt ir nolēmis "līdz galam". Viņa prasības ir, lai valdība beidzot sāk kaut ko darīt bezdarba mazināšanai, valstī ieviestu mažoritāro vēlēšanu sistēmu un atkāptos Saeima.

Vēlāk viņam pievienojās domubiedri un patlaban Brīvības ielā pretī Ministru kabinetam ir izvietotas vairākas teltis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!