Foto: F64



Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) Ekonomikas, Tieslietu, Kultūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdevusi līdz šā gada 13. februārim sagatavot priekšlikumus par risinājumiem Ķemeru sanatorijas glābšanai.

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znota-Znotiņa portālam "Delfi" norādīja, ka pēc tam šie priekšlikumi tiks apkopoti un skatīti valdībā. Premjerministre rīkojumu izdevusi, reaģējot uz pēc Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā sagatavoto priekšlikumu uzdot valdībai rast tūlītēju risinājumu privatizēto Ķemeru sanatorijas ēku glābšanai.

"Delfi" jau ziņoja, ka priekšlikums paredz, piedaloties ekspertiem, izvērtēt objekta attīstības perspektīvas un ar valsts un pašvaldības aktīvu iesaistīšanos nodrošināt Ķemeru sanatorijas kultūrvēsturiskā kompleksa darbības ilgtspēju.

"Delfi" jau ziņoja, ka pērn valdība noraidīja ierosinājumu valstij atpirkt savulaik privatizēto Ķemeru sanatorijas ēku, kuras privatizētājs - "Ominasis Latvia"  ir kļuvis maksātnespējīgs. Savukārt Jūrmalas domes iecere atpirkt vēsturisko ēku kompleksu izgāzās, jo pašvaldībai radās sarežģījumi ar aizņēmumu no Valsts kases.

Ķemeru sanatorijas pašreizējā īpašnieka "Ominasis Latvia" mantas kopuma vērtība patlaban ir aptuveni 5,05 miljoni eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā pērnvasar, kad tā piespiedu pārdošanas vērtība bija noteikta 6,65 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!