Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis (TP) ir nosūtījis vēstuli Rīgas mēram Gundaram Bojāram (LSDSP), aicinot atcelt vai precizēt rīkojumu par moratoriju jaunu spēļu zāļu ierīkošanai.
Ministrs norāda, ka likums "Par izlozēm un azartspēlēm" nedod tiesības pašvaldības vadītājam ar savu rīkojumu aizliegt izsniegt atļaujas jaunu spēļu zāļu, bingo zāļu, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu atvēršanai - šāda jautājuma reglamentēšanai ir nepieciešams visas pašvaldības lēmums, informēja ministrijas preses sekretārs Ansis Pūpols.

Kučinskis aicina Rīgas mēru atcelt vai precizēt šo nelikumīgo rīkojumu, norādot, ka spēļu zāļu izvietojumu galvaspilsētā un atļauju to atvēršanai saņemšanas kārtību var regulēt, pieņemot attiecīgus domes saistošos noteikumus.

Bojāram līdz 15.decembrim ir ministram jāsniedz informācija "par pieņemto lēmumu trūkumu novēršanai" un motivācija par viņa rīkojuma atbilstību komercdarbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem.

Kā aģentūru LETA informēja Bojāra preses sekretāre Brigita Lauva, Rīgas mērs vēl nav saņēmis Kučinska vēstuli, tāpēc no plašākiem komentāriem viņš pagaidām atturēsies.

Nākamnedēļ Bojāram un Kučinskim ir plānota tikšanās, kurā plānots pārrunāt ar Rīgas pašvaldību saistītus jautājumus. Šīs tikšanās laikā arī varētu tikt pārrunāts jautājums par azartspēļu ierobežošanu Rīgā, sacīja Lauva.

Kā LETA jau ziņoja, 25.novembrī Bojārs izdeva rīkojumu, ar kuru līdz jaunā Rīgas attīstības plāna 2006.- 2018.gadam apstiprināšanai Rīgas priekšpilsētu un rajonu izpilddirekcijām tika uzdots neizsniegt atļaujas jaunu spēļu zāļu, bingo zāļu, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu atvēršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!