Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un reformu lietās Jānis Krūmiņš atvēris atklātu bankas kontu, kurā visi interesenti var ziedot naudu Latvijas skolotājiem un medmāsām. Pats viņš kontā jau ziedojis 100 latu un uzskata, ka sabiedrības aktivitāte, vācot naudu minēto profesiju pārstāvjiem, liecinās par morālo klimatu tajā.
Uz jautājumu, vai šāda konta atvēršana ir saistīta ar Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes aktivitātēm, kurš līdzīgā veidā vāc naudu jaunveidojamajai partijai, ministrs atbildēja: "Varbūt, bet varbūt tas lielākā mērā ir saistīts ar skolotāju un medmāsu bēdīgo stāvokli."

"Ja jau kāds var vākt naudu savai partijai, tad kādēļ es to nevaru darīt skolotāju un medmāsu vārdā? Mani vecāki arī ir skolotāji, un uzskatu, ka mums ir jādara kaut kas šajā jomā. Arī 1. septembra tuvošanās būs lielisks iemesls tam," sacīja ministrs.

Viņš norādīja, ka jebkurš interesents jau tuvākajā laikā varēs sekot naudas kustībai kontā ar tīkla "Internet" starpniecību, par ko ministrs parūpēšoties un šāda iespēja tikšot publiski izziņota. Savukārt rīkoties ar minēto naudu varēšot izglītības darbinieku arodbiedrību pārstāvji, kā arī medmāsu asociācijas pārstāvji, ar kuriem ministrs tuvākajā laikā tikšoties. Jebkurš interesents naudu skolotājiem un medmāsām var ziedot Krūmiņa atvērtajā kontā "Latvijas Unibankas" filiālē "Rīdzene", konta nr. 50000558363.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!