Pirmdien, 24.februārī, miris ilggadējais Rīgas Tramvaju un trolejbusu pārvaldes direktors Aleksandrs Zālītis.
Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, 1951.gadā Zālītis kļuva par TTP kustības dienesta priekšnieku, no 1955.gada līdz 1971.gadam strādāja par TTP priekšnieku. Viņš savulaik pieņēmis darbā padomju varas represētos, par ko 1971.gadā atbrīvots no amata. Zālītis TTP vadītāja amatā atgriezies 1991.gadā.

Kā informēja TTP, Aleksandrs Zālītis pēdējā gaitā tiks izvadīts sestdien, 1.martā, plkst.12 no Rīgas Krematorijas Sēru nama un tiks apbedīts Otrajos Meža kapos. TTP saskaņojusi ar Rīgas domi, ka 1.martā, Zālīša apbedīšanas laikā, 30 sekundes tiks apturēta tramvaju un trolejbusu kustība. Šajā laika sprīdī trolejbusu un tramvaju vadītāji iedarbinās skaņas signālus, tā godinot sava ilggadējā vadītāja piemiņu.

2002.gada oktobrī Rīgas mērs Gundars Bojārs uz dienesta pārbaudes laiku atstādināja Zālīti no TTP direktora amata. Kad pārvaldes darbinieki sāka cīņu par Zālīša atjaunošanu amatā un solīja streikot, Zālītis iesniedza atlūgumu, jo nevēlējās pieļaut, ka rīdzinieki, kuru labā viņš visu mūžu strādājis, viņa dēļ ciestu. Pēc tam Zālītis tika iecelts par TTP konsultantu ar padomdevēja funkcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!