Ceturtdien klīniskajā slimnīcā "Gaiļezers" no pirmdien ceļu satiksmes negadījumā gūtajiem ievainojumiem miris smagāk cietušais karavīrs dižkareivis Mārtiņš Gailis, informēja NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas vecākais virsnieks Uldis Davidovs.
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru vārdā NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā karavīra tuviniekiem.

Maklakovs ir uzdevis NBS ģenerālinspektoram brigādes ģenerālim Jurim Vectirānam veikt dienesta izmeklēšanu par ceļa satiksmes negadījumu pie Ādažu bāzes, kurā karavīrus pārvadājošā automašīna "Mersedess 240 GD", novirzoties no ceļa brauktuves, iebrauca kokā. NBS komandieris ir uzdevis rūpīgi izmeklēt visus ar šo notikumu saistītos un arī netieši veicinošos apstākļus.

Par notikušo pēc Krimināllikuma 260.panta - "Ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana", Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldē (RRP) tika uzsākts kriminālprocess. Lieta tālākai izskatīšanai nodota NBS Militārajai policijai.

Vienam ceļa satiksmes negadījumā cietušajam karavīram veselības stāvoklis tiek raksturots kā smags bez izmaiņām, septiņi turpina saņemt nepieciešamo medicīnisko aprūpi stacionārajā ārstēšanas iestādē un divi karavīri pēc medicīniskās aprūpes saņemšanas ir izrakstīti no stacionārās ārstēšanas iestādes.

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre nosūtījis līdzjūtības vēstuli bojā gājušā Gaiļa tuviniekiem. Vēstulē Veldre savā un Aizsardzības ministrijas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā ģimenes locekļiem, tuviniekiem un draugiem.

"Ir bezgala grūti samierināties ar domu, ka šis jaunais puisis, kurš nesen sācis pildīt savus profesionālā militārā dienesta pienākumus, vairs nebūs mūsu vidū. Nāve pēkšņi ir paņēmusi cilvēku, kuram vēl tik daudz vajadzēja paveikt, kuram bija tik daudz sapņu un iesāktu darbu," uzsvēris aizsardzības ministrs.

Veldre uzsvēris, ka personīgi sekos traģiskā nelaimes gadījuma izmeklēšanas norisei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!