Foto: LETA
Kādā dzīvoklī Rīgā atrasts miris pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu kriminālā autoritāte Sergejs Sniedziņš, kuru noziedznieku pasaulē pazina ar iesauku Sņegs, noskaidroja portāls "Delfi".

Policija šo informāciju oficiāli neapliecina, vien atzīst, ka dzīvoklī Imantā atrastas 1955.gadā dzimuša vīrieša mirstīgās atliekas sadalīšanās stadijā. Vardarbīgas nāves pazīmes likumsargi nav konstatējuši, tāpēc kriminālprocess nav sākts. Neoficiāla informācija liecina, ka Sniedziņš miris no vairākām "ielaistām" slimībām.

Mediji pēdējo reizi par Sniedziņu rakstīja 2009.gadā, kad Augstākā tiesas Senāts nolēma - slepkavībā apsūdzētajam Sniedziņam, kurš pēc šī noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanas saslimis ar psihiskiem traucējumiem, būs jāturpina ārstēties specializētajā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi. To, kāpēc Sniedziņš neatradās ārstniecības iestādē, skaidros Ieslodzījuma vietu pārvaldē, kurā pagaidām nevarēja atbildēt, kad notiesātais no ieslodzījuma atbrīvots.

Pēdējo reizi 1955.gadā dzimušo Sniedziņu, kurš cietumos pavadījis lielāko daļu savas dzīves, apsūdzēts par to, ka 1994.gada viņš netālu no Jūrmalas šosejas personīgu iemeslu dēļ ar vairākiem šāvieniem galvā nogalinājis kādu savu paziņu, bet pēc tam pametis notikuma vietu, liecina LETA arhīvs.

Savukārt vēl senāk, kādā no Rīgas apgabaltiesas sēdēm, Sniedziņš paziņoja, ka viņš nav Sniedziņš, bet gan kāda cita persona, jo Sniedziņš it kā esot nogalināts, liecina mediju arhīvs.

Pirmoreiz Sniedziņš ar brīvības atņemšanu notiesāts 1972.gadā. Viņa kontā ir apsūdzības dažādos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!