Foto: Kadrs no video
Kamēr Latvija un Dānija cenšas atrisināt jautājumu par plānoto Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR), abas iesaistītās strīdus puses – bērna tēvs un māte – aktīvi strādā sabiedrisko attiecību jomā. Proti, to pārstāvji un aizstāvji rīko akcijas un izplata video, katrs cenšoties pārliecināt par savu taisnību.

Jau ziņots, ka, baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018. gada maijā Misāne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki. 2018. gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu. Tagad DĀR sievietei draud 15 gadus ilgs cietumsods.

Pēc Misānes pārstāvju stāstītā, Dānijas prokuratūra patlaban "ar visiem iespējamiem līdzekļiem mēģina panākt, lai Misāni izdotu Dienvidāfrikai". Ņemot vērā minēto, no 8. februāra Misāne apcietinājuma vietā sāka badastreiku. Tā mērķis ir pievērst uzmanību ES pilsoņu tiesībām, kas aizliedz izdošanu uz trešajām pasaules valstīm.

Situācijas atrisināšanā aktīvi iesaistījusies Latvijas Ārlietu ministrija, kas iepriekš pat uzaicināja Dānijas vēstnieku, lai veiktu demaršu saistībā ar plānoto Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai, pirms ir pabeigtas visas tiesiskās procedūras.

Kamēr valstis un to institūcijas cenšas panākt kompromisu, lai Misāni tomēr varētu tiesāt Latvijā, abu pušu pārstāvji aktīvi cenšas pārliecināt sabiedrību, rīkojot bērnu zīmēšanas konkursus un publicējot emocionālus video.

Iepriekš Misānes aizstāvji informēja, ka, pateicoties biedrības "BērnuDraugi" iniciatīvai, Dānijas karalienei Mārgretei II oficiāli nosūtīti bērnu zīmējumi ar lūgumu apžēlot Misāni.

Bērnu zīmējumi ar tēmu "Kāpēc mana māmiņa man ir mīļa un svarīga" gatavoti, lai "Dānijas karalienei nodotu ziņu, cik katram bērniņam ir svarīga mamma un, ka Kristīne šādi rīkojusies tikai tādēļ, lai pasargātu bērnus no vardarbības un rūpētos par viņu dzīvību un drošību".

Foto: Publicitātes attēli
Savukārt bērna tēvs medijiem izsūtījis video, kurā emocionāli izklāstīts, kāpēc bērnam būtu jādzīvo tieši DĀR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!