Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Jūrmalā Slokas ūdenstilpnē tika ielaista vietējo niršanas entuziastu veidota slavenā Lohnesa ezera briesmoņa Nesijas līdziniece, kura pievienojās ūdenskrātuvē jau gadu mītošajai baltās haizivs kopijai.

Pašmāju Nesija tapusi Latvijā unikāla projekta ietvaros, kura mērķis bijis ne tikai radīt vēsturisku zemūdens siltasiņu dzīvnieka pleziozaura līdzinieku, bet arī pievērst uzmanību zemūdens faunas iemītniekiem un popularizēt daivingu kā aizraujošu sporta veidu, kas nekomerciālā zemūdens nirēju foruma Daivings.lv aktīvistiem arī izdevies.

Latvijas Nesija ir sešus metrus gara un trīsarpus metrus plata, ieskaitot peldpleznas, un ūdens milzenis veidots no stikla šķiedras konstrukcijas ar metāla un plastikāta daļām.

300 kilogramus smagās radības ķermeni izveidots mehānisms, kas Nesijas galvai un kaklam ļaus pacelties virs ūdens. Pateicoties šim mehānismam, ūdens iemītnieka augšējo daļu varēs aplūkot ikviens interesents, bet Nesijas aplūkošanai pilnā augumā nepieciešams akvalangs.

Nesija tapusi trīs mēnešu laikā projekta vadītāja, daivera Normunda, privātmājas garāžā, un tai nepieciešamie materiāli izmaksājuši 510 latus, no kuriem vairāk nekā pusi saziedojuši dažādi projekta atbalstītāji un nirēju foruma dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!