VAS "Latvijas dzelzceļš" meitas uzņēmums AS "Pasažieru vilciens" (PV) izsludinājis atklātu konkursu par elektrovilcienu 86 vagonu modernizāciju, liecina PV paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājas lapā.
Projekts tiks līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem aktivitātē "Rīgas piepilsētas dzelzceļa pasažieru pārvadājumu attīstība 2005.-2013.gadam".

Vagonu modernizāciju iecerēts uzsākt nākamā gada 1.februārī, savukārt pabeigt - 2008.gada 31.augustā.

Vērtējot piedāvājumus, tiks ņemta vērā piedāvātā cena, garantijas nobraukums, kā arī modernizācijas darbu izpildes termiņš.

Tā kā projekts tiek līdzfinansēts no ERAF, PV, slēdzot līgumu, būs tiesības samazināt modernizējamo vagonu skaitu.

Piedāvājumus konkursā var iesniegt līdz 29.decembrim.

Finanšu ministrijas ERAF vadības komiteja ir apstiprinājusi 7,73 miljonu latu piešķiršanu elektrovilcienu vagonu modernizācijai. Kopējais projekta finansējums būs aptuveni desmit miljoni latu, no tiem 2,28 miljoni latu būs PV līdzfinansējums.

No modernizētajiem vagoniem varēs nokomplektēt 14 līdz 20 vilcienu sastāvus.

Modernizācijas laikā elektrovilcienos līdzšinējos sienu, grīdu un griestu segumus nomainīs ar jauniem, ugunsdrošiem paneļiem, uzstādot arī jaunas, acij tīkamākas salona apgaismes sistēmas, iepriekš informēja PV.

Vagonos būs ērtāki pasažieru sēdekļi. Katrā vagonā tiks uzstādīti velosipēdu pārvadāšanas statīvi, kā arī atvāžamie sēdekļi, kas dos iespēju ērtāk pārvadāt divriteņus, bērnu ratiņus un lielgabarīta bagāžu.

Modernizācijas gaitā tiks uzlaboti arī mašīnistu darba apstākļi vilciena vadītāja kabīnē. Lai palielinātu vilcienu satiksmes drošību, mašīnistu kabīnēs tiks uzstādītas jaunas vilciena vadības pultis, labākas komunikāciju, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas iekārtas. Tiks palielinātas arī mašīnistu kabīnes, turklāt vilciena vadītāja darba vieta tiks iekārtota tā, lai uzlabotu sliežu ceļu, izvietoto signālu un pasažieru uz peroniem pārskatāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!