SIA "MONO" pirmdien Rīgas rajona tiesā iesniedza prasību pret valsts a/s "Latvijas pasts" (LP) saistībā ar pasta valdes oktobrī noraidīto ieceri uz pasta nodaļu tīkla bāzes veidot tā dēvēto Pasta banku, portālu "Delfi' informēja uzņēmums.

Uzņēmums informē, ka sūdzība iesniegta par sadarbības līguma neizpildi, kas paredzēja izveidot kapitālsabiedrību AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkls" (LPNT), kas pakāpeniski pārņemtu Latvijas pasta nodaļas un uz to bāzes veidotu Pasta banku.

Viens no SIA "Mono" akcionāriem Biomins Kajems norāda, ka "pēc LPNT dibināšanas tika uzsākta uzņēmuma pārejas līguma un tā pielikumu saskaņošana, kura pēc gandrīz gadu aktīva darba, ir pabeigta". "Latvijas Pastam pa šo laiku ir nomainījušies vairāki valdes sastāvi, kas katrs nāca ar citādāku viedokli un politiku par pasta tālāko attīstību. Esošais valdes sastāvs patlaban novilcina šī līguma parakstīšanu, meklējot formālus iemeslus līguma nenoslēgšanai. Līdz ar to, lai aizstāvētu savas tiesības, esam spiesti vērsties tiesā," pauž Kajems.

Jau vēstīts, ka LP valde oktobra vidū noraidīja bijušā satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) laikā uzsākto Pasta bankas izveides projektu, rosinot izskatīšanai valdībā virzīt Pasta bankai alternatīvu uzņēmuma attīstības scenāriju. Valde noraidīja medijos izskanējušās bažas par viena miljona latu līgumsoda izmaksu SIA "Mono", ko paredz ar uzņēmumu noslēgtais sadarbības līgums.

LP skaidroja, ka Pasta bankai alternatīvs uzņēmuma attīstības scenārijs tika izstrādāts Ministru kabineta uzdevumā, jo noteiktajā termiņā nebija veiktas sadarbības līgumā ar projekta stratēģisko partneri - SIA "Mono" - paredzētās darbības. Tai skaitā noteiktajā termiņā nebija noslēgts uzņēmuma pārejas līgums, kas noteiktu pasta nodaļu nodošanas kārtību kopīgi dibinātajai a/s "Latvijas pasta nodaļu tīkls".

Jau vēstīts, ka Šlesera laikā parakstītā vienošanās ar SIA "Mono" paredzēja Pasta bankas izveidi, pakāpeniski nododot pasta nodaļas visā Latvijā jaunajam uzņēmumam. Cita starpā vienošanās paredz arī līgumsodu miljona latu apmērā pusei, kas nepilda savas saistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!