Valsts politiskais un materiālais atbalsts veselības aprūpes sistēmas sakārtošanai nebūs pilnīgs bez aktīvas nevalstisko organizāciju iesaistīšanās, tāpēc šī sadarbība arī turpmāk ir jāveicina, atklājot Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) desmit gadu jubilejas konferenci sacīja veselības ministrs Rinalds Muciņš.
Muciņš uzsvēra, ka šis Latvijai ir nozīmīgs gads, jo tā ir kļuvusi par Eiropas Savienības locekli, kā arī uzņemta NATO, kas ir stabils pamats turpmākajai attīstībai.

"Mēs šobrīd esam pārejas procesā un vēl diezgan daudz ir jāpaveic, lai panāktu pēc iespējas labāku sociālo un materiālo nodrošinājumu," atzina Muciņš, piebilstot, ka veselības nozare šobrīd ir īpašā uzmanības lokā, un farmaceitiem var būts liela nozīme kopējā medicīnas sistēmas ētikas veidošanā.

LFB pirmsākumi ir meklējami jau 1803.gadā, tomēr kā nozares speciālistus apvienojoša biedrība oficiāli tā darbojas pēdējos desmit gadus. Šobrīd Latvijas Farmaceitu biedrība apvieno 1227 biedrus.

Biedrības gada konferencē tika diskutēts par LFB vēsturi Latvijā un tās attīstības perspektīvām pēc pirmajiem desmit pastāvēšanas gadiem. Organizācijas biedri arī apsprieda LFB starptautiskās aktivitātes un projektus.

Sestdien LFB paziņoja gadskārtējā konkursa "Gada farmaceits 2004" uzvarētājus. Kā aģentūru LETA informēja LFB prezidenta asistente Kristīne Vrubļevska, balva tika pasniegta Kitijai Blumfeldei, Irinai Sokovai, Dacei Mačukai, Ilzei Krīgalei, Dzintari Lūsiņai, Silvijai Sējānei, Ritai Rozenbergai, Anitai Ozoliņai, Dzintari Zeltkalnei un Ilzei Apinei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!