Foto: DELFI
"Ir jau labi, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) finanšu ministra Einara Repšes (JL) priekšā gatavs novilkt cepuri, bet ceru, ka galva viņam paliks vietā," tā par Repšes vēlmi, pēc Tautas partijas (TP) domām, prettiesiski atbrīvot no amata atstādināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu portālam "Delfi" sacīja TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece.

Kā norādīja Muižniece, TP sagaida, ka premjers ne vien "ar sajūsmu uzņems Repši strīpainā uzvalkā, bet arī spēs kritiski vērtēt Finanšu ministrijas darbu". To, ka FM darbā ir problēmas, apliecinot arī Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vēstule Saeimas priekšsēdētājam, kurā norādīts uz taupības režīmu pārkāpjošiem lēmumiem.

Muižniece arī pauda pārliecību, ka valdība šai jautājumā "rīkosies saprātīgi" un TP nebūs jāizmanto tik radikāli līdzekļi kā Repšes demisijas pieprasīšana par prettiesisku lēmumu pieņemšanu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Finanšu ministrija (FM) izvērtē iespēju nevis atcelt Jakānu, bet gan "aizrotēt" viņu uz citu amatu, kas varētu atrisināt sarežģīto situāciju koalīcijā. Zaļo un Zemnieku savienības valde ceturtdien vēl nekādu konkrētu lēmumu šai jautājumā nebija pieņēmusi, taču ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis portālam "Delfi" atzina, ka Jakāna "aizrotēšana" nevis atcelšana varētu mazināt šī jautājuma "politisko jūtību". ZZS uzskata, ka tas ir "saimniecisks, nevis politisks jautājums", kas jārisina likumīgā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!