Foto: LETA

Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesei Gundegai Lapiņai, kura bijušā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica lietas izskatīšanas laikā pārkāpa tiesas apspriedes noslēpumu un paralēli skatīja citas lietas, kā disciplinārsodu piemēroja piezīmi.

Šis lēmums gan vēl ir pārsūdzams Disciplinārtiesā.

Tiesnese Lapiņa no jebkādiem komentāriem atturējās, norādot, ka pēc motivēta lēmuma saņemšanas viņa lems par tālāko rīcību.

LTV iepriekš vēstīja, ka tās rīcībā esošā informācija liecina, ka Lapiņa, kas ir viena no trim Munkevica lietas tiesnesēm, pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu tieši tāpat kā viņas kolēģes Solvita Glaudāne un Ilze Freimane.

Glaudāne iepriekš šī iemesla dēļ zaudēja darbu, savukārt Freimane saņēma rājienu.

Tiesas priekšsēdētāja Svetlana Beļajeva, iepriekš jautāta, kāpēc pati neierosināja disciplinārlietu pret Lapiņu, paskaidroja, ka sakarā ar apelācijas instances blakus lēmumu Munkevica krimināllietā pārkāpums ticis konstatēts divām tiesnesēm un tikai pēc tam atklājās, ka arī tiesnese Lapiņa bija pieņēmusi procesuālus lēmumus sprieduma pieņemšanas laikā, līdz ar to tika sākta pārbaude par šo faktu.

Viņa atsaucās uz to, ka tika gaidīts Disciplinārtiesas 27.februāra pilns nolēmums, jo pēc tam kļuvis pavisam skaidrs, ka tiesnesis tiesas apspriedes laikā nevar darīt neko citu un pieņemt nekādus lēmumus. Priekšsēdētāja norādīja, ka Tieslietu ministrija bija uzņēmusies paveikt šo pārbaudi, tagad lieta ir ierosināta, līdz ar to viņa neuzskata, ka ir nepieciešamība dublēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!