Foto: DELFI
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) nav zinājusi par lielo disciplinārpārkāpumu skaitu īpašo uzdevumu vienībā "Alfa", to viņa svētdien apgalvoja raidījumam "De facto".

Šādu viedokli viņa pauda raidījumā, atbildot uz jautājumu - vai lielajam pārkāpumu skaitam jau agrāk nevajadzēja kalpot par iemeslu, lai rīkotos un vienības vadībā veiktu pārmaiņas. "Nē. Es esmu par atsevišķiem gadījumiem, kas ir nonākuši līdz ministrijai, informēta. Bet tad, kad ministrija pieprasīja visu informāciju, mēs uzzinājām patieso ainu, un izrādījās, ka tā patiesā aina ir daudz sarežģītāka nekā sākotnēji bija licies," raidījumam sacīja Mūrniece.

Iepriekš preses konferencē pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kad policisti-laupītāji, mūkot no aplaupītās spēļu zāles, nošāva vienu policistu un divus ievainoja, Mūrniece atzina, ka specvienībā bijuši 42 dažāda rakstura pārkāpumi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien tiesa apcietināja visus piecus Jēkabpils laupīšanā iesaistītos – brāļus Pāvelu un Denisu Hristoforidi, grupas šoferi Staņislavu Babeli un abus "Alfas" policistus - Arvo Žagaru un Leonīdu Koņuhovu. Tiesa zālē apcietināja tikai Babeli un Pāvelu Hristoforidi, pārējie vēl ārstējas slimnīcā.

Pēc notikušā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, "Alfas" priekšnieks Andris Zaušs un divi citi specvienības vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!