Foto: DELFI
"Pilna atbildība ir jāuzņemas [Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Intam] Ķuzim," otrdien pēc traģēdijas Jēkabpilī, kurā nošauts viens un ievainoti vēl divi policisti, žurnālistiem uzsvēra iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V).

Mūrnieces (V) sniegtā informācija liecina, ka četri no uzbrucējiem bijuši policisti – divi specvienības "Alfa" darbinieki un divi Tukuma policisti. Mūrniece žurnālistiem pastāstīja, ka Tukuma iecirkņa policisti iepriekš tikuši atstādināti no amata, jo turēti aizdomās kukuļošanā, taču "ar tiesas lēmumu un arodbiedrību gādību" atjaunoti amatā.

Arī Mūrniece devusies uz Jēkabpili un pēc notikušā uzdevusi Valsts policijas šefam izveidot jaunu "dienesta darbības redzējumu", jo "šāda situācija ir nepieņemama". Pārbaudes sāktas gan Rīgas reģiona policijas pārvaldē, gan Tukumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Mūrniece no amata uz dienesta pārbaudes laiku atstādinājusi Ķuzi. Otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē. Pakaļdzīšanās laikā nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!