Premjers Aigars Kalvītis (TP) jau ilgstoši mēģina iznīdēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) vai vismaz traucēt tā darbu, uzskata Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāja Linda Mūrniece (JL).
"Premjers terorizē KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu ar nepamatotām disciplinārlietām, kuras ierosina sava protežē KNAB Izziņas nodaļas vadītāja Ilmāra Bodes aizstāvībai," pauda Mūrniece.

Deputāte, kuru pagājušajā nedēļā ievēlēja par Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāju, domā, ka Loskutovs viens cīnās ar valdību par vispārējās deklarēšanas ieviešanu, bet premjers visiem spēkiem cenšas, lai tā netiktu uzsākta, un valdība nepieņems vajadzīgos normatīvos aktus.

Kalvītis aģentūrai LETA sacīja, ka KNAB ir neatkarīga institūcija un viņš tā darbā nav iejaucies.

Par disciplinārlietām pret Loskutovu premjers norādīja, ka viņš saņēmis sūdzības, kuras bija jāizvērtē. Tiesa arī atzinusi, ka pērn Loskutovs nepamatoti atbrīvojis KNAB Izziņas nodaļas vadītāju Bodi no amata.

Valdības vadītājs Mūrnieces izteikumus saista ar priekšvēlēšanu aktivitātēm.

Jau ziņots, ka maija nogalē valdība pēc ilgām diskusijām uzdeva darba grupai divu nedēļu laikā saskaņot viedokļus, kā uzsākt vispārējo iedzīvotāju mantiskā stāvokļa deklarēšanu.

Pret darba grupas priekšlikumiem iebilst KNAB, kura vadītājs Loskutovs uzsvēra, ka atbilstoši valdībā apstiprinātajai koncepcijai deklarācijas iedzīvotājiem būtu jāiesniedz nevis pašiem, bet tās nosūtītu Valsts ieņēmumu dienests, uzrādot valsts reģistru ziņas par iedzīvotāju īpašumiem.

Loskutova nostāja valdībā saņēma asu atsevišķu tās locekļu kritiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!