Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība") ceturtdien uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam uzaicināt Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidentu Pēteri Apini sniegt policijai viņa rīcībā esošās ziņas par nelegālu cigarešu ražotni Latvijā, kā arī apsver iespēju Apini sūdzēt tiesā un lūdz prokuratūru ierosināt pret viņu kriminālprocesu par izteikumiem, kuros viņš ministri saista ar nelegālu cigarešu ražošanu.

Apinis ceturtdien intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" pauda aizdomas, ka Latvijā darbojas nelegāla cigarešu fabrika, kuru, iespējams, piesedz Mūrniece. "Esmu no daudziem avotiem dzirdējis, ka Latvijā tiekot nelegāli ražotas cigaretes, iespējams, uz tām pašām iekārtām, ar ko kādreiz "House of Prince" ražoja "Elitu". Un, iespējams, šīs ražotnes savu produkciju izplata tieši caur vairumtirgotājiem. Bet to nevar paveikt bez policijas pieseguma. Dievs dod, lai man nebūtu taisnība, ka ar tabakas ražošanas piesegumu bija saistāma agresija, ar kādu atpakaļ amatā tika bīdīta Linda Mūrniece," intervijā pauda Apinis.

Viņaprāt, "liela daļa muitnieku, robežsargu un policistu patiesībā nevis apkaro kontrabandu un nelegālo ražošanu, bet gan to piesedz".

Mūrniece pieprasa, lai Apinis nekavējoties atsauktu "publiski pausto apmelojošo informāciju" un apsver iespēju vērsties pret LĀB prezidentu tiesā.

Ministre arī uzrakstījusi iesniegumu prokuratūrai, kurā lūdz uzsākt kriminālprocesu par Apiņa apmelojošajiem izteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!