Foto: F64
Ja iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisija tiks pieņemta un viņa neturpinās darbu parlamentā - viņai pienāksies 1718 latu kompensācija vienas mēnešalgas apmērā.

Kā apstiprināja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds, likums paredz kompensācijas izmaksu ministram, kurš neturpina darbu parlamentā - ja tajā ir ievēlēts. No kompensācijas saņemšanas ministrs gan var pats atteikties.

Jau ziņots, ka pēc pērnruden notikušajām 10.Saeimas vēlēšanām, kad Mūrnieces partijas biedrs Valdis Dombrovskis veidoja jaunu valdību, Mūrniece savu amatu saglabāja. Saeimā viņa netika ievēlēta. Tomēr, parlamenta deputātam Ģirtam Valdim Kristovskim (V) kļūstot par ārlietu ministru, no Rīgas vēlēšanu apgabala kā nākamajai Saeimas deputātes mandāts pienācās Vairai Paeglei, taču viņa no tā atteicās, bet nākamā sarakstā palika Mūrniece, kura ieņem iekšlietu ministres amatu. Tādējādi, ja Mūrniece tagad atstās ministres amatu, viņai ir iespēja atgriezties Saeimā.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece vēlmi atkāpties no ieņemamā amata pamatojusi ar savu politisko atbildību, sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš gan uzsvēra, ka lēmumi par demisijas pieņemšanu būs tikai pēc tikšanās ar pašu ministri pirmdien, 21.februārī. Šī izveidojusies situācija vēl tikšot pārrunāta arī "Jaunā laika" un "Vienotības" valdē.

Premjeram šodien bijusi telefonsaruna ar Mūrnieci, kurā viņa apliecinājusi vēlmi pamest amatu, to saistot ar savu politisko atbildību, jo diemžēl atkal policijas darbinieki bijuši iesaistīti noziegumā - aplaupot kādu automašīnu. Tāpat diskusijas par ministres atbildību bija arī pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, kur spēļu zāles aplaupīšanu veica policisti.

"Es gribētu šo jautājumu vispirms personīgi izrunāt ar ministri," uzsvēra Dombrovskis, norādot, ka līdz tam laikam nevēlas nākt klajā ar kādiem plašākiem paziņojumiem vai arī "atvērt politisko tirgu" par šo amatu.

Kā ziņots, demisijas rakstu iesniegusī iekšlietu ministre ar šo soli aicina "katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt".

Kā ziņots, Mūrniece šodien premjeram ir iesniegusi demisijas rakstu. Ministre darba pienākumus plāno pārtraukt pildīt no 28.februāra.

Patlaban iekšlietu ministre atrodoties atvaļinājumā ārpus Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!