Foto: Shutterstock

2. oktobrī mūžībā aizgājis Latvijas goda konsuls Beļģijā Nīlss Dālmans, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrija.

Dālmans dzimis 1937. gada 22. oktobrī. Viņš bija pats pirmais Latvijas goda konsuls, kas apstiprināts šajā goda amatā 1991. gadā. Par savu nozīmīgo ieguldījumu Latvijas valsts labā Dālmans 2001. gadā tika apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Kā norāda Ārlietu ministrija, savā amatā viņš ir aizstāvējis un sekmējis Latvijas valsts intereses Beļģijā. Dālmans devis atbalstu Latvijas ārpolitisko mērķu īstenošanā, Latvijas ceļā uz iestāšanos Eiropas Savienībā, kā arī ekonomisko sakaru, kultūras projektu attīstīšanā un kontaktu uzturēšanā ar latviešu diasporu. Viņš nenogurstoši atbalstīja Latvijas vēstniecību Beļģijā, gan palīdzot kontaktu veidošanā politiķu un uzņēmēju aprindās, gan sniedzot praktisku atbalstu augstu amatpersonu vizīšu organizēšanā. 

90. gadu pirmajā pusē šim atbalstam bija īpaši būtiska nozīme, norāda ministrija. Viņš ļoti koleģiāli un draudzīgi izturējās pret gados jaunajiem vēstniecības darbiniekiem, daloties savā pieredzē un nepieciešamības gadījumā sniedzot arī padomu. Viņam piemita lieliska humora izjūta. Dālmans dzīvoja līdzi Latvijas veiksmēm un neveiksmēm, ļoti rūpīgi sekoja notikumiem Latvijā gan politikā, gan ekonomikas jomā – pārdzīvoja par neveiksmēm un priecājās par mūsu veiksmēm.

Ar Nīlsa Dālmana aiziešanu mūžībā Latvija zaudējusi uzticamu draugu un lielisku cilvēku, norāda ministrija.

Skumju brīdī Latvijas Ārlietu ministrija ir kopā ar Nīlsa Dālmana ģimeni. Ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību viņa tuviniekiem un draugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!