Foto: Publicitātes foto

Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktora amatā apstiprināts Āris Kasparāns, ceturtdien, 18. februārī, lēmis Ministru kabinets (MK).

Kasparāns darbu NVD uzsāks 1. martā.

Sēdes laikā Kasparāns norādīja, ka viņa prioritāte būs pakalpojumu pieejamības efektivitātes paaugstināšana, pieņemot datos balstītus lēmumus, kā arī celt iestādes kapacitāti.

2020. gada 16. novembra oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" tika izsludināts atklāts pretendentu konkurss uz NVD direktora amatu, kur pretendentu atlase tika veikta saskaņā ar MK noteikumiem par valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtību.

NVD direktora amata pretendentu vērtēšanas komisija pieņēma lēmumu ieteikt Kasparānu kā pretendentu virzīt iecelšanai NVD amatā. Kasparāns vislabāk atbilst NVD direktora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, ar konkursa gaitā gūto vērtējumu apliecinājis savas kompetences un atbilstību amatam, liecina ceturtdien MK sēdē izskatītā rīkojuma projekta anotācija.

Kasparāna līdzšinējā darbavieta bijusi Veselības ministrija (VM), kur viņš strādā jau no 2009. gada.

Piecus gadus Kasparāns vadījis VM Grāmatvedības nodaļu, pēc tam kļuvis par Budžeta un investīciju departamenta direktora vietnieku, vēlāk – par Budžeta un investīciju departamenta direktora pienākumu izpildītāju.

No 2015. gada Kasparāns bijis Resursu vadības departamenta direktors, bet pirms trīs gadiem kļuvis par valsts sekretāra vietnieku finanšu jautājumos. Ieņemot savu līdzšinējo amatu, Kasparāns pārvaldījis un uzraudzījis VM un veselības nozares publisko finansējumu, kā arī piedalījies tādu uzlabojumu panākšanā kā papildu finansējuma piesaistīšana veselības nozarei, veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības veicināšana, jaunu pakalpojumu ieviešana un tehnoloģiju attīstīšana u. c.

Kasparāns Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!