Augstākā tiesa šodien pārkvalificēja trim Krievijas nacionālboļševikiem izvirzīto apsūdzību terorismā pret apsūdzību par huligānismu, vienlaikus atceļot Rīgas apgabaltiesas spriedumu.
Sergejs Solovejs tika atzīts par vainīgu noziegumā, kas paredzēts Krimināllikuma 231.panta 2.daļā - par huligānismu, ja tas izdarīts personu grupā, un tiesa viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem ar policijas kontroli uz vienu gadu. Pēc šīs paša panta tika notiesāts Maksims Žurkins, kuram tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar policijas kontroli uz vienu gadu. Savukārt Dmitrijam Gafarovam, kurš nozieguma izdarīšanas brīdī bija nepilngadīgs, tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Prokurors Viktors Maračkovskis pēc sprieduma žurnālistiem sacīja: lai izlemtu par sprieduma pārsūdzēšanu, viņam ir jāredz tiesas motivācija šādai apsūdzības pārkvalificēšanai, savukārt visi trīs advokāti, neskatoties uz to, ka bija lūguši tiesu tiesājamos attaisnot, sacīja, ka ir apmierināti ar spriedumu un to nepārsūdzēs.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šā gada 30.aprīlī visus trīs tiesājamos atzina par vainīgiem terorismā, piespriežot Solovejam un Žurkinam brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, bet Gafarovam - uz pieciem gadiem. Tiesājamie pagājušā gada 17.novembrī ielauzās Sv.Pētera baznīcas tornī, kur, uzrādot liftniekam granātas maketu, pieprasīja izsaukt policiju un Krievijas vēstniecības pārstāvi.

Nacionālboļševiki tornī noturējās apmēram divas stundas, izkarot savas partijas karogus un izkliedzot dažādus saukļus. Pēc pārrunām ar Krievijas vēstniecības pārstāvi visi trīs jaunieši padevās policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!