Jūrmalas domes administratīvā komisija šodien, izskatot administratīvos protokolus par nelikumīgi uzceltajām celtnēm Lielupes tauvas joslā, nolēma Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram Jānim Naglim uzlikt maksimāli lielāko iespējamo administratīvo naudas sodu - Ls 250. Naglim sods uzlikts par nelikumīgu uzceltu žogu pie Lielupes, Vikingu ielā 24a.
Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors lēmumu par uzlikto sodu var pārsūdzēt 10 dienu laikā, taču pagaidām viņš žurnālistiem nevarēja pateikt, vai viņš to darīs. Kā iepriekš informēja Valsts būvinspekcijas priekšnieks Leonīds Jākobsons, Aizsargjoslu likuma 23.pants nosaka, ka tauvas josla tiek noteikta zvejas, kuģošanas un ar to saistīto darbību - glābšanas darbu, zivju resursu un ūdeņu uzraudzības - nodrošināšanai gar ūdeņu krastiem neatkarīgi no to īpašuma veida. Tauvas josla izmantojama arī tūristu un atpūtnieku iešanai gar krastu, kā arī iespējamai laivu piestātnei.

Jākobsons norādīja, ka tauvas joslas funkcijas ir formulētas arī Jūrmalas pilsētas apbūves noteikumos. Līdz ar to visas būves, tai skaitā žogi, kas atrodas tauvas joslā, ir nelikumīgas.

Jau ziņots, ka Jūrmalā tauvas joslā vairākos īpašumos ir sacelti nelikumīgi žogi, taču zemes īpašnieki tos pēc Jūrmalas būvinspekcijas atkārtotajiem brīdinājumiem un administratīvo protokolu sastādīšanas nenojauc, bet izvēlas alternatīvas metodes, iebūvējot žogos vārtiņus.

Administratīvo pārkāpumu protokols bija sastādīts arī jahtu klubam "Vikings", kam pagarināts žoga nojaukšanas termiņš. Administratīvo pārkāpumu protokols sastādīts arī Polim Gasiņam par viņa īpašumu Zvejnieku ielā 5 ierobežojošo žogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!