Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis atzīst, ka par "Latvijas kuģniecības" (LK) privatizācijas neveiksmi atbildība ir jāuzņemas PA un, ja tiks pieprasīta viņa demisija, tad viņš pieļauj arī amata atstāšanu. Tomēr ar valdības maiņu LK privatizācijas neveiksmei neesot sakara.
"Atbildība gulstas uz PA un maniem pleciem," trešdien žurnālistiem sacīja Naglis, tomēr uzsverot, ka pagaidām pats atlūgumu rakstīt negatavojas.

Tāpat Naglis pauda uzskatu, ka LK privatizācijas neveiksmē nebūtu jāuzņemas atbildība arī valdībai vai ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim. "Nedomāju, ka Latvijas valdībai būtu jākrīt no šīs relatīvas neveiksmes," sacīja Naglis, piebilstot, ka "Latvijas valdība nekad nav būvēta viena objekta privatizācijai". Tāpat, pēc Nagļa domām, arī ekonomikas ministrs nav vainojams LK privatizācijas neveiksmē. "Es neredzu vajadzību Kalvīša kunga atstādināšanai, tāpēc ka visas darbības vai lēmumi tika pieņemti atbilstoši likumam".

Viņš arī stāstīja, ka ir bijuši ļoti daudz tādu gadījumu, kad privatizācija neizdodas "pirmajā, otrajā vai trešajā reizē". Tāpat Naglis klāstīja, ka, privatizējot LK, nebija izvirzīts uzdevums privatizēt uzņēmumu "par katru cenu". "Ja būtu uzdevums LK pārdot par jebkuru cenu, LK būtu pārdota," viņš rezumēja.

Savukārt pēc PA valdes locekļa Imanta Mantiņa domām, atbildība par LK neveiksmi nebūtu jāuzņemas tikai PA. Viņš skaidroja, ka lēmumus saistībā ar LK privatizāciju PA pieņēma pēc LK finansu konsultanta ieteikuma. "Ja nav rīcības brīvības lēmumu pieņemšanā, nevar uzņemties pilnu atbildību," rezumēja Mantiņš.

Savukārt Naglis šajā sakarībā pauda nožēlu, ka "personīgi man ir pietrūcis argumentu, lai pilnā apjomā aizstāvētu konsultantu viedokli un PA viedokli attiecīgajās institūcijās, kas pieņēma lēmumus". Viņš arī pauda, ka drošības naudas neiemaksāšana viņam ir bijis liels pārsteigums, jo esot bijuši solījumi, ka naudu iemaksās laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!