Foto: Shutterstock

Atvaļinājumu un ceļojumu laikam beidzoties, aktualizēsies nākošais lielais riska faktors – augstskolas, prognozē Veselības ministrijas (VM) galvenais infektologs Uga Dumpis.

Dumpis, izsakot viedokli par jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību Latvijā, savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" profilā ierakstījis, ka nākošais riska faktors ir tieši augstskolas, savukārt parastās skolas ne tik daudz.

"Saviesīgā studentu dzīve ir izrādījies būtisks vīrusa transmisijas cēlonis daudzās valstīs," norādīja infektologs.

Dumpis pauda cerību, ka augstskolas pēc iespējas turpinās attālināto apmācību.

Jau ziņots, ka daudzās mācību iestādēs, tostarp arī augstākās izglītības iestādēs, otrdien, 1. septembrī, atsākas mācību semestris, kas daudzviet norisināsies klātienē.

Vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā veikts 2101 Covid-19 tests un reģistrēti astoņi jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka četri saslimušie ir atgriezušies no ārvalstīm - Krievijas, Grieķijas, Ukrainas, Baltkrievijas. Vēl trīs saslimušie ir kontaktpersonas, bet ar vienu personu uzsākta saziņa.

Latvijā kopā veikti 253 818 izmeklējumi, saslimušas 1404 personas un 1173 izveseļojušās, 34 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas pieci pacienti: četri ar vidēji smagu, viens ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 205 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!