Nākamās nedēļas sākumā nokrišņu nebūs, bet sākot no trešdienas gaidāms lietus, kā arī atsevišķos rajonos veidosies migla, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Nedēļas sākumā pastiprināsies anticiklona ietekme un laiks uzlabosies - mākoņi izklīdīs un uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra pazemināsies - naktī tā gaidāma līdz pat mīnus 3 grādiem, bet dienā gaiss iesils līdz plus 12 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš.

Trešdien pēcpusdienā Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies un rietumu rajonos gaidāms neliels lietus.

Neliels lietus vietām Latvijā gaidāms arī ceturtdien un piektdien. Gaisa temperatūra naktīs nedaudz paaugstināsies. Naktīs un rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Sinoptiķi informē, ka šonedēļ diennakts vidējā gaisa temperatūra bija 2 - 4 grādus virs normas. Dienā gaiss sasila līdz pat 17 grādiem.

Lietus šajās dienās bija vērojams tikai dažviet Latvijā. Visvairāk nokrišņu šajās dienās bija Rūjienā, kur 9.oktobrī nolija 40% no oktobra pirmās dekādes normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!