Nākamnedēļ gaidāms lietus un slapjš sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Sestdien laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklona rietumu mala, kuras ietekmē gaidāms sauss laiks, bieži spīdēs saule. Naktī un no rīta atsevišķās vietās izveidosies migla. Gaisa temperatūra nakts stundās gaidāma līdz mīnus 5 grādiem pēc Celsija skalas, bet jūras piekrastē būs siltāks - līdz plus 2 grādiem. Sestdien gaiss iesils no plus 2 līdz plus 7 grādiem.

Turpmākajās dienās virs Atlantijas atradīsies dziļš, aktīvs ciklons. Ar šo ciklonu saistīta zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm noteiks laika apstākļus Latvijā. Gandrīz katru dienu gaidāms lietus, nedēļas otrajā pusē iespējams arī slapjš sniegs.

Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā mainīsies maz - naktī tā būs no plus 4 līdz plus 8 grādiem, savukārt dienā - no plus 5 līdz plus 9 grādiem.

Savukārt nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, naktī tā noslīdēs līdz mīnus 1, plus 4 grādiem, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra sasniegs plus 1, plus 6 grādus.

Nākamās nedēļas sākumā pūtīs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Pirmdien un otrdien piekrastē vēja brāzmas sasniegs 15-18 metrus sekundē, bet vakarā jūras piekrastē vēja spēks sasniegs 20-22 metrus sekundē. Savukārt ceturtdien un piektdien pūtīs rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!