Līdz 4.aprīlim valsts SIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklim Kasparam Timermanim ir jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ekspertīzes slēdziens par Daugavas stadiona Rietumu tribīņu stāvokli.
Pēc ceturtdien notikušās "Daugavas stadiona" kapitāla daļu turētāju ārkārtas sapulces IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics izsludināja sapulces pārtraukumu līdz 4.aprīlim, informēja ministrijā.

Ministrijā norādīja, ka jau 6.martā valdība pieņēma lēmumu, ka IZM steidzami jānodrošina stadiona tribīņu ekspertīzes veikšana. Gruškevics uzdeva "Daugavas stadiona" vadībai sākt darbu pie ekspertīzes veikšanas.

Kopš šī lēmuma pagājušas trīs nedēļas, bet darbi vēl nav sākti, norādīja ministrijā.

Sagatavošanās Dziesmu un deju svētkiem, kuru pasākumi tradicionāli notiek arī Daugavas stadionā, ir viena no ministrijas galvenajam prioritātēm, tādēļ valsts sekretārs ceturtdien pauda neapmierinātību ar "Daugavas stadiona" valdes lēno darbu, sagatavojot stadionu 2008.gada svētkiem.

Ceturtdien IZM organizēja tikšanos ar Latvijas Futbola federācijas, Kultūras ministrijas, Latvijas Vieglatlētu savienības un sporta nozares pārstāvjiem, lai runātu par valsts interesēm Daugavas stadionā.

"Daugavas stadiona" valsts kapitāla daļu turētāja ir IZM. Sabiedrības pamatkapitāls ir 12 043 lati.

Stadions būvēts 1927.gadā, atjaunots 1958.gadā un no 1993. līdz 1995.gadam, bet 1992.gada 3.novembrī tam piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss. Kopējā stadiona platība ir 10,6 hektāri. Sportam tiek izmantoti 4,3 hektāri, bet piebrauktuves, tehniskie ceļi, zaļā zona kopumā veido sešus hektārus, neizmantoti ir 4,6 hektāri.

Daugavas stadions ir lielākā vieglatlētu treniņu bāze, kuru būtu nepieciešams atjaunot atbilstoši mūsdienu prasībām, lai tas pilnībā atbilstu starptautiskajiem standartiem dažāda līmeņa čempionātu un profesionāla līmeņa sacensību organizēšanai, augstas klases sportistu sagatavošanai, kā arī sporta un kultūras nodarbību un pasākumu organizēšanai skolēniem, studentiem un ikvienam interesentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!