Nākamā nedēļa Latvijā sāksies ar karstu un saulainu laiku, taču nedēļas gaitā laika apstākļi pakāpeniski pasliktināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.
Nedēļas sākumā laika apstākļi Latvijā īslaicīgi uzlabosies, jo virs Baltijas reģiona pastiprināsies anticiklons, kā rezultātā kļūs siltāks un pirmdien un otrdien gaidāms karsts laiks, kad gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +22, +28 grādiem pēc Celsija skalas, bet otrdien vietām pat līdz +30, +32 grādiem. Arī nakts būs silta, un gaisa temperatūra būs +11 līdz +18 grādi.

Šajās dienās pūtīs rietumu, dienvidrietumu, dienvidu, dienvidaustrumu ar ātrumu 4-9 metri sekundē.

Trešdien un ceturtdien Latviju šķērsos aukstas atmosfēras frontes, kas izraisīs īslaicīgu lietu un pērkona negaisu, kura laikā vietām pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, kura ātrums brāzmas var sasniegt 15-19 metrus sekundē. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pakāpeniski pazemināsies un būs robežās no +9 līdz +16 grādiem naktīs un no +18 līdz +26 grādiem dienā.

Nedēļās beigās ciklonu ietekmē Latvijā gaidāms mēreni silts un lietains laiks. Nedēļas nogalē gaidāms lielākoties mākoņains laiks un brīžiem līs. Pūtīs rietumu vējš ar ātrumu līdz 10 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs +7, +13 grādi, bet dienā +17, +23 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!