Foto: F64
Naktī Latviju ir sasniedzis sinoptiķu prognozētais sniegputenis un piektdienas rītā centrālajos rajonos, dienā arī Vidzemē gaidāms stiprs sniegs, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Arī Rīgā priekšpusdienā turpināsies ilgstoša snigšana un sniega segas pieaugums sasniegs 6 līdz 8 centimetrus, brīdina sinoptiķi. Kā novēroja portāls "Delfi", sniega sega Pierīgā naktī ir kļuvusi vismaz par 1 - 2 centimetriem biezāka.

Gaisa temperatūra Latvijā piektdien ir no -7º līdz -3 grādiem.

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informē, ka piektdien ap plkst. 9:00 sabiedriskajam transportam lēnām sākuši pieaugt kavējumi – tramvajiem būtisku kavējumu nav, savukārt autobusiem un trolejbusiem kavējumi sasnieguši 20 minūtes.

Savukārt Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrs ziņo, ka sniega dēļ pilsētā satiksme ir palēnināta, bet ap plkst. 9:00 sastrēgumi sākuši veidoties ierastajās vietās: uz Vanšu tilta virzienā uz centru, uz Akmens tilta virzienā uz centru un Lāčplēša ielā virzienā uz centru.

Satiksmes departaments norāda, ka rīta un vakara maksimumstundās, kad cilvēki dodas uz darbu un mājup, brauktuvju tīrīšana galvenajās ielās uz laiku tiek pārtraukta un to iespējams veikt tikai atsevišķās vietās, jo šajā laikā specializētā tehnika, pārvietojoties kopējā lēnajā satiksmes plūsmā, brauktuves nevar "nošķūrēt". Ielu un tiltu apstrāde ar pretslīdes materiāliem un "šķūrēšana" tiek atsākta atkal pēc maksimumstundām, kad pilsētā ir mazāka satiksmes intensitāte. Ielu un tiltu tīrīšana, kā arī sniega izvešana galvenokārt tiek veikta nakts laikā, lai netraucētu satiksmi.

Kopumā no janvāra sākuma līdz 18.februārim Rīgā ir izvesti vairāk nekā 70 tūkstoši kubikmetru jeb 5000 lielo pašizgāzēju kravas sniega. Daudzviet pilsētā noteikti aizliegumi novietot auto, jo sniega dēļ ielas kļuvušas šaurākas un to malās noliktie transportlīdzekļi traucē satiksmi.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā Latvijā, jo daudzviet Latvijā snieg, vietām puteņo. LVC norāda, ka brauktuves tīra un apstrādā ar pretslīdes materiāliem nepārtraukti. Tomēr autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo šie pasākumi šajos laika apstākļos ir mazāk efektīvi un īslaicīgi.

Snigšanas laikā būtiski samazinās arī redzamība un uz brauktuvēm veidojas piebraukta sniega kārta un apledojums.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs, uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība, attīrot brauktuves no sniega. Braucot pa vietējiem autoceļiem, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo tiem tikai atsevišķās vietās tiek veikta pretslīdes apstrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!