Foto: DELFI

Naktī uz trešdienu un trešdienas rītā uz autoceļiem valstī var veidoties apledojums, tādēļ autovadītājiem jābūt sevišķi uzmanīgiem, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Saskaņā ar meteorologu prognozēm ir gaidāmi mainīgi laika apstākļi - daudzviet valstī līs, nakts otrajā pusē lietus mitēsies, bet kļūs aukstāks un iespējams apledojums, īpaši uzmanīgiem jābūt braucot pa tiltiem. Lielākais apledojuma risks būs Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē, norāda LVC.

Īpaši piesardzīgiem jābūt tiem autovadītājiem, kas jau ir nomainījuši ziemas riepas – laika apstākļi šodien ir vairāk raksturīgi agram pavasarim, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji. Ja konstatējat, ka ceļš ir apledojis, svarīgi ir palielināt distanci līdz priekšā esošiem transporta līdzekļiem un būt īpaši modriem, aicina LVC.

Par apledojušiem ceļiem autovadītāji aicināti zvanīt uz diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī informēt uzņēmuma kontos tvitera un Facebook kontos. Kā norāda LVC, saņemtā informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem, lai nepieciešamības gadījumā tie nodrošinātu ceļu kaisīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!