Foto: LETA

Naktī uz otrdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Jelgavas novadu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un siena. Dzēšanas darbos cieta viens glābējs, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Veicot dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Septiņos no rīta ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšana.

Piecos no rīta ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Amatas novada Drabešu pagastā, kur dega malkas kalte un malka. Pulksten 7.42 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

VUGD saņēma izsaukumu Ventspilī, kur dega neapsaimniekotas divstāvu ēkas pirmais stāvs. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem..

Tika saņemts izsaukums Iecavas novadā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji no mājas bija evakuējuši vienu cilvēku..

Pirmdien glābēji steidzās uz izsaukumu Krustpils ielā Rīgā, kur dega divstāvu autoservisa ēka. Ap pulksten 10 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot, un neilgi pēc pusnakts šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD saņēma izsaukumu Saldus novadā, kur divstāvu ēkas dzīvoklī dega sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, bet 11 cilvēki tika evakuēti. Notikumā strādāja arī Zirņu pagasta ugunsdzēsēju formējuma pārstāvji.

Tika saņemts izsaukumus uz Kandavas pagastu, kur dega katlu mājas jumta konstrukcija. Notikuma vietā strādāja arī Zemītes brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

VUGD saņēma arī izsaukumu Jelgavā, kur piecstāvu ēkas dzīvoklī dega sanitārā telpa. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Ģertrūdes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas norobežojošajās konstrukcijās bija radušās plaisas. VUGD no ēkas evakuēja 10 cilvēkus un norobežoja teritoriju. Cietušo notikumā nebija. Saskaņā ar informāciju, ko sniedza Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis, ēka tika atzīta par nedrošu un Pašvaldības policija organizēja iedzīvotāju izmitināšanu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 56 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!