Foto: LETA

Naktī uz pirmdienu, neilgi pēc pulksten 1 ugunsdzēsēji glābēji devās uz vienstāva dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsgrēkā bojā gāja bērns, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā glābējus sagaidīja aculiecinieks, kas ar dārza šļūteni bija uzsācis dzēšanas darbus. Ugunsdzēsēji nekavējoties uzsāka pārmeklēt ēku un spēcīgā sadūmojumā vienā no istabām gultā atrada bērnu, kuru iznesa ārā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, kuri konstatēja bērna nāvi.

Vēl viens cilvēks ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. Mājas virtuvē dega sadzīves mantas, kuras bija novietotas ļoti tuvu krāsnij. Diemžēl notikuma vietā ugunsdzēsēji nedzirdēja skanam brīdinošo dūmu detektora signālu. Pēc trīs stundām glābēji darbu notikuma vietā pabeidza un notikuma apstākļus skaidros Valsts policija.

Savukārt sestdien ugunsdzēsēji steidzās uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 11 cilvēki.

Savukārt pulksten 11 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz A. Čaka ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji no piedūmotā pagraba evakuēja trīs cilvēkus.

Piektdien vienpadsmitos vakarā Bērzaines ielā Cēsīs, trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā aizdegoties sodrējiem, no ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja 30 cilvēkus. Uguns nodzēsta, dūmvadā ieberot tehnisko sāli.

Savukārt neilgi pirms deviņiem vakarā VUGD devās uz Limbažu novada Viļķenes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Dzēšanas darbi noslēdzās divos naktī.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Krāsotāju ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī atkritumu tvertnē bija deguši atkritumi, bet jau nodzēsti. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam veikbordistam, kurš Rīgas jūras līcī, lielo viļņu dēļ, saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Ar laivas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji viņu nogādāja krastā.

Sestdien Aizkraukles novada Mazzalves pagastā mežā bija apmaldījies cilvēks. Sazinoties ar cilvēku pa mobilo telefonu un izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēks atrasts un nodots NMPD mediķiem.

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs VUGD saņēma 177 izsaukumus – 66 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 79 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!