Naktī uz 26.jūliju Dzintaru pludmalē notikušās diskotēkas laikā pārdoti dzērieni no stikla pudelēm, informēja pasākuma dalībnieki, kuri savus vārdus publiskot nevēlējas.
To apliecināja arī Dzintaru koncertzāles direktors Andrejs Kondratjuks, solot, ka sestdien visiem tirgotājiem tiks izteikti brīdinājumi un šāda situācija vairs neatkārtosies.

Lai arī apsardzes darbinieki vakar brīdinājuši bārmeņus, ka dzērienu tirdzniecība stikla pudelēs šāda veida pasākumos ir aizliegta, vakar šie aizrādījumi netika ņemti vērā.

Skatītāji un apsardzes darbinieki arī novērojuši, ka pudeles esot bijušas gan uz bāru letēm, gan mētājušās zemē, taču laimīgā kārtā nekādi nopietni starpgadījumi neesot notikuši, jo apsardzes darbinieki katru aizdomīgu situāciju centušies laikus pamanīt un stipri iereibušās personas izvadīt laukā no diskotēkas teritorijas.

Publiskos pasākumos nevienā bārā nedrīkst tirgot alkoholu no stikla taras, jo tā rada lielu traumatisma bīstamību. Ja kāda pudele tiek saplēsta un izšķaidīta smiltīs, savainojumus var gūt neskaitāmi cilvēki.

Skatītāji pasākuma rīkotājiem pauduši neapmierinātību par grūtībām tikt koncertzālē uz konkursa "Jaunais vilnis" pasākumiem, jo pasākuma laikā esot atvērti tikai vieni vārti. Uz šo sūdzību Kondratjuks atbild ar aicinājumu uz koncertiem doties laicīgi. Viņš norāda, ka jau stundu pirms koncerta tiek atvērtas un skatītājiem ir pieejamas visas sešas ieejas koncertzālē, bet, sākoties koncertam, vaļā tiek atstāta tikai viena. Ja skatītāji neierastos uz pasākumiem pēdējā brīdī, nekādas grūtības savā ceļā viņi nesastaptu, norādīja koncertzāles direktors.

Naktī uz 26.jūliju "Pop" diskotēka Dzintaru pludmalē glābējiem un medicīnas darbiniekiem ir aizritējusi salīdzinoši mierīgi.

Vienu smagāku traumu guva kāda 17 gadus veca jauniete, kura neuzmanības dēļ bija ieskrējusi ar galvu sētā. Viņu nācās transportēt uz traumu punktu, lai uzliktu pāris šuves. Citi nāca ar vēdera problēmām vai sāpošiem kakla muskuļiem, taču par nopietnākām traumām klātesošie nesūdzējās.

Arī glābējiem nakts bija mierīga. Dažus peldētājus, kuri izvēlējās romantiskas nakts peldes, uzraudzīja krasta glābēji, taču nevienu glābt nenācās.

Jūrmalas pilsētas policijā sacīja, ka nakts esot bijusi salīdzinoši mierīga arī viņiem, jo pasākumu dalībnieku uzvedība šogad esot ievērojami labāka nekā iepriekšējos gados.

Kā norādīja Kondratjuks, tas varētu būt tāpēc, ka nakts pasākumu apmeklējuši tikai aptuveni 2,5 tūkstoši cilvēku. Lai arī iepriekšējos gados apmeklētāju ir bijis nesalīdzināmi vairāk, pat līdz 10 000 cilvēku, arī šonakt pasākuma apmeklētāju skaits varētu īpaši nepieaugt, prognozē Kondratjuks, jo lielākā daļa masu pasākumu piekritēju ir devušies uz "Baltic Beach Party", kas notiek Liepājā.

Dzintaru koncertzāles direktors norādīja, ka gan koncertzāles tuvumā, gan visas Jomas ielas garumā ir izvietotas videonovērošanas kameras. Līdz ar to policija var nekavējoties reaģēt uz nekārtībām, kas notiek pilsētā.

Lai arī sestdienas vakars vakars būtu patīkams un mierīgs, Jūrmalas ātrās palīdzības mediķi aicina cilvēkus nelietot alkoholu un apreibinošas vielas, kā arī neiesaistīties konfliktos, lai negūtu traumas un svētku noskaņu nebojātu arī citiem dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!