NATO ģenerālsekretāra padomnieks Centrālās un Austrumeiropas jautājumos Kriss Donelijs (Chris Donnely) otrdien Rīgā atzinīgi novērtējis Latvijas dalību NATO vadītajās miera operācijās Bosnijā - Hercegovinā un misijās Kosovā un Albānijā, īpaši uzslavēdams mediķu vienības darbu.
Jau vēstīts, ka pērn aprīlī uz Kosovu devās astoņi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mediķi palīdzēt bēgļiem NATO dalībvalsts Beļģijas vienības sastāvā. Latvijas militāro mediķu profesionalitāti ļoti atzinīgi novērtēja starptautiskie militārie eksperti, atzīstot, ka mediķi dienestu veica priekšzīmīgi.

Amatpersona ar parlamentāriešiem pārrunājusi Latvijas plānus, gatavojoties integrācijai NATO un Eiropas drošības struktūrās, kā arī parlamenta lomu aizsardzības jautājumu risināšanā.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts informēja viesus par Saeimā pārstāvēto partiju frakciju attieksmi pret Latvijas dalību NATO, norādot, ka tikai 15% parlamentāriešu neuzskata dalību NATO par vienu no valsts drošības politikas svarīgākajiem mērķiem.

Sarunā apspriesta arī obligātā militārā dienesta gaita, infrastruktūras uzlabošanas iespējas un kā labāk motivēt jauniešus dienestam bruņotajos spēkos.

Donelijs vēlējās uzzināt par krieviski runājošo iedzīvotāju iespējām dienēt Latvijas armijā, un deputāts Juris Dalbiņš paskaidrojis, ka cittautiešiem, arī nepilsoņiem, attiecībā uz militāro dienestu nav ierobežojumu, informē preses centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!