Šā gada 30. maijā Briselē NATO galvenajā mītnē Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu (Jaap de Hoop Scheffer).Šī bija pirmā Latvijas premjerministra tikšanās ar alianses vadītāju pēc Latvijas iestāšanās NATO, portālu "Delfi" informēja Valsts kanceleja.
Sarunas gaitā Kalvītis un Shēfers apsprieda paveikto pirmajā Latvijas dalības NATO gadā. Ģenerālsekretārs iepazīstināja ar NATO pašreizējo dienas kārtību, operācijām un alianses transformāciju. Shēfers atzinīgi novērtēja Latvijas līdzšinējo iesaistīšanos alianses operācijās, kas liecina par Latviju kā uzticamu alianses sabiedroto.

Ministru prezidents pauda Latvijas valdības gatavību organizēt nākamo NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmi Rīgā. Shēfers izteica pateicību par Latvijas piedāvājumu organizēt nozīmīgāko alianses sanāksmi, kas parasti noris vienreiz divos vai trijos gados.

Runājot par gaisa telpas patrulēšanas jautājumu, ģenerālsekretārs norādīja, ka NATO turpinās nodrošināt gaisa telpas kontroli pēc vienotiem standartiem visā alianses gaisa telpā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī attiecības ar NATO partnervalstīm – Gruziju, Krieviju un Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!