Šovakar LTV 1.kanālā pulksten 19:30 raidījumā “Vērtības. Viedokļi. Vērtējumi” runāsim par to, ko darīt, lai veicinātu attīstību Latgalē, kas oficiāli atzīta par nabadzīgāko reģionu visās ES kandidātvalstīs. Diskusijā piedalīsies reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters un Daugavpils rajona padomes priekšsēdētājs Arvīds Kucins.
Pagājušajā nedēļā atklājās, ka Izglītības un zinātnes ministrija budžeta līdzekļu taupības dēļ vairs nepiešķirs naudu “Latgales programmai”. Ministrs Kārlis Šadurskis šaubās par šo līdzekļu līdzšinējās izlietošanas pamatotību, kamēr Latgales pārstāvji uzsver, ka tā devusi jūtamu ieguldījumu, lai pārkrievotās Latgales skolas atgrieztos pie mācībām latviešu valodā.

Latgalieši norāda, ka šī ir tikai pagaidām redzamā daļa no tā, kāda līdzekļu samazināšana draud Latgalei, kuras daudzās pašvaldībās pie varas ir pašlaik Saeimas opozīcijā esošo partiju pārstāvji. Var saprast “jauno laiku” politiku, ka valsts atbalstam provincei nebūtu jāsaista ar attiecīgo pašvaldību vadības politiskajām simpātijām. Taču, vai palīdzībai tik depresīvam reģionam nebūtu jābūt jebkuras valdības prioritātei? Tai pat laikā citu novadu iedzīvotājus interesē, vai latgalieši var pamatoti atskaitīties, cik prasmīgi tie apsaimnieko valsts palīdzību.

DELFI lasītājiem, kā jau pirmdienās ierasts, ir iespējams, pievienojot atsauksmes šim rakstam, izteikties par to, kā jūs redzat biznesa, tūrisma, labklājības un latviskuma attīstības perspektīvas Latgalē? Kas būtu jādara valsts līmenī, kas pašiem latgaliešiem? Jūsu priekšlikumus izmantosim, runājot ar Gateru un Kucinu, kā arī ēterā prezentēsim DELFI lasītāju viedokli, kas izveidosies no jūsu šīs dienas balsojumiem DELFI “Dienas jautājumā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!