Budžeta līdzekļu samazinājums liedz valsts institūcijām stingrāk ierobežot narkomānijas izplatību: tās jau neveic atsevišķus uzdevumus, turklāt ir pieaudzis narkotiku izmēģinājušo cilvēku skaits.

Tā pagājušajā nedēļā notikušajā Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sēdē paudis Iekšlietu ministrijas pārstāvis Jānis Bekmanis.

Tas bremzējis arī Narkotisko un psihotropo vielu atkarības un izplatības ierobežošanas programmas 2005. - 2008. gadam paredzēto uzdevumu īstenošanu, portālu „Delfi" informē Iekšlietu ministrija.

Tā norāda, ja ir izdevies nodrošināt sociālas rehabilitācijas programmu jauniešiem, ir izveidotas ambulatorās starpnozaru ārstēšanas komandas katrā valsts rajonā un paveikt citus darbus, tad mazāk veiksmīgi ir bijuši narkotiku apkarošanas pasākumi ieslodzījumu vietās. Tāpat policijai un ekspertīžu centram esot nepieciešama jauna aparatūra, kam ekonomiskās krīzes laikā naudas neatliek. Nav bijis arī pietiekami daudz līdzekļu jaunu speciālistu piesaistei.

Vienlaikus statistika liecinot, ka pieaug narkotikas izmēģinājušo cilvēku skaits. Sabiedrības veselības aģentūras dati liecinot, ka narkotikas un psihotropās vielas dzīves laikā izmēģinājuši 16,1% iedzīvotāju, kamēr 2003. gadā šādu cilvēku bija vien 12,3%.

Turpmāk nolemts izstrādāt jaunajai programmai, kurā paredzēta narkotiku izplatības ierobežošana nākamajiem četriem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!