Foto: LETA

Bijušais Saeimas deputāts Jānis Junkurs, kurš pērn nolika mandātu, lai strādātu kādā Honkongas uzņēmumā, visticamāk dzīvo Latvijā, slēpjas no medijiem un par neatraidāmo darba piedāvājumu vairs neko nestāsta, noskaidrojis LTV raidījums "de facto".

"de facto" sazvanīts, Junkurs uzreiz noliek klausuli. Uz turpmākiem telefona zvaniem vairs neatbild, ignorē arī vairākas īsziņas.

Pēc informācijas sociālajos tīklos var spriest, ka Jānis Junkurs joprojām dzīvo Latvijā, taču daudz ceļo – pēdēja laikā bijis Zviedrijā, Romā, Kiprā. Par ciemošanos Honkongā gan nekas neliecina.

Pērn Junkurs nodibināja mikrouzņēmumu ar pamatkapitālu viens eiro. Firmai būtu jānodarbojas ar komercdarbības konsultācijām. Taču arī te nedz Jānis Junkurs, nedz viņa uzņēmums nav sastopams.

Citas adreses, telefona vai pat mājaslapas Junkura uzņēmumam nav. Publiskajos avotos nav atrodams nekas, kas liecinātu, ka firma tiešām strādā. Uzņēmuma reģistra dati liecina – pērn komercdarbību Junkurs neuzsāka, taču plānoja to darīt šogad.

Kuldīgā sastaptā Junkura radiniece stāsta, ka bijušais politiķis ārzemēs nemaz nedzīvo, uzturas Rīgā, viņa apgalvo, ka jaunais uzņēmums esot saistīts ar lielu Honkongas kompāniju.

Taču kundze piebilst - finansiāli tas nav tik izdevīgi, kā darbs Saeimā. Tas ir pretrunā ar Junkura pirms pusgada apgalvoto.

"Vienotības" politiķi joprojām sakās neko nezinām.

Bijušais politiķis Jānis Junkurs ir tikpat nesasniedzams, kā pirms pusgada. Tad viņš, pateicoties apjomīgai individuālajai reklāmas kampaņai Kurzemes vēlēšanu apgabalā, apsteidza partijas līderi Solvitu Āboltiņu un, atšķirībā no viņas, Saeimā iekļuva.

Uzreiz pēc ievēlēšanas viņš neatbildēja uz zvaniem un īsziņām, neapmeklēja parlamenta sēdes. Klusumu pārtrauca tikai ar rakstisku paziņojumu medijiem. Deputāta mandātu noliek, jo esot saņēmis darba piedāvājumu no kāda Honkongas uzņēmuma, kas nodarbojas ar importa preču atmuitošanu.


Raidījums secina, ka Junkurs aizgājis, lai atbrīvotu deputāta vietu Solvitai Āboltiņai. Viņa ieguva arī frakcijas vadītājas amatu. Arī tagad Junkurs nevēlas stāstīt par darījuma detaļām un kā attīstās darbs, kura dēļ viņš nolika sīvā cīņā iegūto mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!