Foto: LETA

Trešdien, 29. maijā, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš darba vizītē apmeklēs Zemessardzes 22. kājnieku bataljonu, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Vizītē ģenerālleitnants Kalniņš tiksies ar 22. kājnieku bataljona komandieri pulkvežleitnantu Dmitriju Oreškinu, lai pārrunātu bataljona operacionālo spēju attīstību, administratīvo un infrastruktūras projektu izpildes gaitu, Latvijas pilsoņu iesaisti Zemessardzē, kā arī citus aktuālos ar Zemessardzes spēju attīstību saistītus jautājumus.

Zemessardzes 22. kājnieku bataljons ir viens no pieciem Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes bataljoniem. Tas dibināts 1991. gada 10. oktobrī un šonedēļ atzīmē 27 gadu jubileju.

Pirmā zemessargu kandidātu zvēresta ceremonija notika 1991. gada 21. decembrī Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā. Bataljona štābs izveidots Valmierā, Rīgas ielā 50, bijušajās Kara komisariāta telpās, bet apakšvienības, proti, vadi un rotas formējās pašvaldību administratīvajās teritorijās.

Līdz 1992. gada 1. jūlijam bataljons darbojās tiešā Zemessardzes štāba pakļautībā, pēc tam Zemessardzes 2. brigādes pakļautībā. 1997. gada 1. novembrī bataljons tika pārdislocēts uz Cēsu ielu 54, "Kaugurmuižā", Valmierā.

2001. gadā Zemessardzes 22. Valmieras bataljona nosaukums mainīts uz Zemessardzes 22. kājnieku bataljonu. 2003. gada 30. janvārī bataljonam pievienots Zemessardzes 23. kājnieku bataljons. No 2007. gada 1. janvāra bataljons pakļauts 3. Zemessardzes novada komandierim. Savukārt no 2016. gada 1. oktobra 22. kājnieku bataljons pakļauts Zemessardzes Vidzemes 2. brigādes komandierim.

Zemessardzes 22. kājnieku bataljona atbildības teritorijā ir Kocēnu, Burtnieku, Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Valkas, Smiltenes, Strenču, Beverīnas, Alojas novads, kā arī Valmieras pilsēta un daļa Salacgrīvas novada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!