Saeima ceturtdien nenodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Tautas partijas (TP) iesniegtos grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) likumā. Grozījumi paredzēja KNAB noteikt par neatkarīgu valsts iestādi, kuras darbībā aizliegts iejaukties juridiskām un fiziskām personām.
Grozījumus iesnieguši deputāti Jānis Lagzdiņš, Ēriks Zunda, Dzintars Ābiķis, Silva Golde un Ērika Zommere.

Lagzdiņš, aicinot deputātus atbalstīt TP ierosinājumu, uzsvēra, ka valdības lēmums KNAB nodot premjera pārraudzībā apdraud šīs iestādes neatkarību. Vēl lielākas bažas Lagzdiņš pauda par to, ka likums neliedz fiziskām personām iejaukties KNAB darbā. "Tas ir ļoti, ļoti bīstami," teica Lagzdiņš.

Savukārt pozīcijas pārstāvis, Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības apkarošanas uzraudzības komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (JL) deputātus aicināja neatbalstīt TP ierosinājumu, saucot to par "puskoka lēkšanu". Viņš atgādināja, ka tieši 7. Saeima, kurā pozīcijā bija arī TP, likumā par KNAB paredzēja to pakļaut Tieslietu ministrijai. Jaunā valdība, pēc ārvalstu speciālistu ieteikuma, nolēma to nodot premjera pārraudzībā.

Valdība pirms nedēļas nolēma līdz šim Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošo KNAB divu mēnešu laikā nodot premjera pārraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!