Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja pirmdien akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredzēts noraidīt SIA "BMS Tehnoloģija" privatizācijas ierosinājumu par Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības "Rīgas Centrāltirgus" akciju privatizāciju, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Atteikums nodod privatizācijai "Rīgas Centrāltirgus" akcijas pamatots ar to, ka Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība "Rīgas Centrāltirgus" ir nepieciešama, lai racionāli un lietderīgi apsaimniekotu Rīgas pilsētas pašvaldības nekustamo īpašumu un sekmētu kultūras vērtību saglabāšanu tirgus teritorijās, veicot publiskas personas komercdarbību nozarē, kurā pastāv dabiskais monopols un infrastruktūras attīstībai nepieciešami lieli kapitālieguldījumi.

Visas Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības "Rīgas Centrāltirgus" kapitāla daļas (akcijas) pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Pašvaldības sabiedrības pamatkapitāls ir 2 241 129 lati, tās pārvaldīšanā un apsaimniekošanā ir Centrāltirgus, Vidzemes tirgus, Rūpniecības preču tirgus un

Āgenskalna tirgus teritorijas un tur esošās ēkas un būves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!