Noziedzības un korupcijas novēršanas padomes sekretariāts nav atklājis interešu konfliktu Rīgas mēra Gundara Bojāra rīcībā, plānojot pirkt zemi no sava padomnieka un domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Guntara Kukula.
BNS rīcībā esošajā padomes sekretariāta vēstulē Bojāram norādīts, ka likums par interešu konflikta novēršanu neaizliedz amatpersonai "kā civiltiesiskā darījuma subjektam slēgt civiltiesiskus līgumus". Tāpat likums neaizliedz amatpersonai iegādāties nekustamo īpašumu no fiziskajām vai juridiskajām amatpersonām. Padome atzīmē, ka līgums par zemes iegādi nav noslēgts starp pārdevēju un Rīgas domes priekšsēdētāju kā amatpersonu.

Jāatgādina, ka Bojārs un viņa padomnieks Kukuls (abi LSDSP) turpmāk viens otra tuvumā atradīsies ne tikai darba laikā, bet arī brīvajos brīžos - abi Rīgas domes darbinieki Ādažos, Vējupes krastā, līdzās sākuši mājokļu celtniecību. Kukulam pašam pērn privatizētais 1,4 hektāru lielais zemesgabals izrādījies pārāk liels, tādēļ viņš pusi piedāvājis savam priekšniekam un partijas biedram.

Pēc medijos izskanējušās informācijas Bojārs lūdzis Noziedzības un korupcijas novēršanas padomi izvērtēt iespējamo interešu konfliktu, plānojot iegādāties zemi. Bojārs lūdzis arī Valsts ieņēmumu dienestam izvērtēt šo ieceri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!