Pārdaugavā pie Uzvaras pieminekļa kara veterāni, viņu radinieki un paziņas otrdien neredzēti aktīvi atzīmē Uzvaras dienu - īsi pēc plkst.10 laukumā pie monumenta bija pulcējušies pāri par tūkstoti cilvēku.
Kaut arī laukums ir pārpildīts, cilvēki joprojām straumēm plūst uz laukumu no visām pusēm, vairums nāk no Rīgas centra puses pa Akmens tiltu.

Pasākums norit merīgi un guvis nepieredzēti lielu atsaucību. Cilvēkiem, kas pasākumā sajūtas izsalkuši, ir iespēja par brīvu nedaudz iestiprināties. Ēdamais bijušajiem veterāniem ir atvests palielā armijas furgoniņā, kas novietots blakus piemineklim.

Nacionālboļševiki iepazīstina ar savu laikrakstu "Tribunal", kurā pausta negatīva nostāja pret NATO, kā arī sniegta informācija par organizācijas aktivitātēm.

"Meklētāju savienība Latvijā" savukārt pārdod grāmatiņu par kara laiku, tādējādi vācot ziedojumus, lai varētu turpināt savas aktivitātes - bijušo sarkanarmiešu meklēšanu un pārbedīšanu, kā arī citas.

Pasākuma laikā tika izplatīts arī kreisi noskaņotais Krevijas laikraksts "Moskovskaja pravda", kā arī sarkanas lapiņas ar bijušā diktatora Josifa Staļina ģīmetni, uz kuras krievu valodā atzīmēts, ka "uzvara būs aiz mums".

Vairāk nekā tūkstotis sapulcējušos cilvēku var iepazīties arī ar citiem izdevumiem, kas tika pārdoti vai par brīvu izdalīti pasākuma laikā, kā arī apskatīt nelielu ekspozīciju ar bijušās PSRS jūras spēkiem laikā no 1941.līdz 1945.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!