Foto: LETA

Nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsa 246 ugunsgrēkus, no kuriem 143 bija kūlas un 14 meža ugunsgrēki, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Kopš 13. februāra, kad tika reģistrēts šī gada pirmais kūlas ugunsgrēks, dzēsti jau 530 kūlas ugunsgrēki.

Kopumā VUGD steidzās uz 876 izsaukumiem, no kuriem 83 bija maldinājumi. 547 gadījumos VUGD izsaukti uz glābšanas darbiem.

Pirmdienas rītā neilgi pēc pulksten 6 rītā saņemts izsaukums Valmieras novada Kauguru pagastā, kur deg vienstāva ēkas jumta konstrukcija. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Pulksten 7.27 uguns izplatīšanās ierobežota un patlaban dzēšana turpinās.

Naktī uz pirmdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Audriņu pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega griestu pārsegums un siltinājums. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Neilgi pēc 3 naktī VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Māja nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Svētdien glābēji steidzās uz izsaukumu Mazajā Nometņu ielā Rīgā, kur piecstāvu nama dzīvoklī dega gulta un sadzīves priekšmeti. No ēkas tika evakuēti pieci cilvēki. Notikuma vietā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu. Dūmu detektors mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, nebija uzstādīts, informē VUGD.

Sestdien ap pulksten 23 VUGD saņēma izsaukumu Ādažu novada Ādažu pagastā, kur ar atklātu liesmu deg divstāvu mājas otrais stāvs un jumts. Pirmdienas rītā VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Ap pusnakti saņemts izsaukums Augšdaugavas Līksnas pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja un blakus esošais koks. Ēkas krāsmatās tika atrasts bojāgājis cilvēks. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā cieta viens ugunsdzēsējs, kurš pēc NMPD mediķu palīdzības saņemšanas darbu turpināja.

Tāpat saņemts izsaukums Kuldīgas novada Skrundas pagastā, kur dega angārs ar metāla konstrukcijām un divi traktori 300 kvadrātmetru platībā.

Glābēji nedēļas nogalē saņēma arī izsaukumu uz Jaunolaini, kur pie autoceļa dega kūla 10 hektāru platībā.

Saņemts izsaukums arī Pilsoņu ielā Rīgā, kur dega garāža un vieglā automašīna.

Mēģinot dzēst liesmas pašu spēkiem, ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!